ulkoasu

lauantai 9. helmikuuta 2013

omomom!Nyt on taas viikonloppu ja lupa vähän herkutella. Nyt kun olen aloittanut treenaamisen, tuntuu että herkkujen syönti pilaa vain kaiken viikolla saavuttamani tulokset. Oletko koskaan ajatellut kuinka paljon sipsipussi tai vaikka suklaalevy oikeastaan sisältääkään kaloreita? Kävin lukemassa jutun Voice.fi -sivuilla ja rupesin miettimään asiaa hieman tarkemmin.

Viikonloppuisin minulla saattoi mennä helposti sipsipussi televisiota katsellessa, ja vieläpä ihan yksin. 300 gramman sipsipussi sisältää kuitenkin 1500 kaloria. Näin suuren kalorimäärän kuluttamiseen tarvitaan melkoinen määrä liikuntaa.

 Suklaalevy sisältää kaloreita hieman vähemmän, n. 1100 kaloria/ 200 grammaa. Tällaisen kalorimäärän kuluttamiseen tarvitaan huikea n. viiden tunnin kävelylenkki. Saman määrän kaloreita polttaa vajaan kahden tunnin hölkkälenkillä.

 400 gramman pizza sisältää yli 1200 kaloria. Onko pizzan syöminen viiden tunnin kävelylenkin arvoista, puhumattakaan, että olet yönyt 300 gramman sipsipussin, joka sisältää huikeat 1500 kaloria!Herkuttelu on tietysti joskus paikallaan, mutta on hyvä tiedostaa tosiasiat. Normaalisti nainen kuluttaa päivän mittaan 2000 kaloria, joten mieti millaista hallaa teet kehollesi kun vedät sipsipussin normaaliannosten päälle. Tällöin kalorimääräksi tulee noin 3500 kaloria!

Jos syöt esimerkiksi kaksi sipsipussia, yhden pizzan sekä suklaalevyn kuukaudessa, kalorimääräksi kerääntyy jopa 4310 kaloria!

Vaihtoehtoisesti jos syöt kaksi pizzaa ja yhden suklaalevyn kaloreita kertyy 3500 kaloria. Nämä kilot kerääntyvät helposti yhden viikonlopun aikana!

Jos päätät mussuttaa elokuvaa katsoessasi sipsipussin sekä suklalevyn kaloreita kerääntyy parin tunnin aikana jopa 2600 kaloria!

Näitä asioita kannattaa todella miettiä. Mitä pahaa kehosi on tehnyt, että se ansaitsee tällaista kohtelua? Onhan herkuttelu sallittu, mutta kohtuudella. Kannattaa myös miettiä terveellisempiä herkuttelutapoja. Esimerkiksi ite pidän todella paljon viinirypäleistä. kahdessa sadassa grammassa on vain 144 kaloria. Se on melko vähän kun vertaa noihin epäterveellisiin herkkuihin.

Mitä ajatuksia postaus herättää?

-Jonna
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti