ulkoasu

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Want what you have.

Mikä tekee meisät onnellisiksi? Toiseksi suurin syy siihen, että ihmiset ovat onnettomia, on se, että he haluavat sitä, mitä heillä ei ole. Haluaisitko sinä enemmän kuin mitä sinulla on nyt? Rankaisetko itseäsi siitä, ettei sinulla ole sitä, mitä haluat?  Ajatteletko naapurillasi tai kaverillasi olevan jotakin parempaa kuin mitä sinulla on? Oliko taloudellinen tilanne ennen parempi? Oliko sää parempi silloin 'vanhoina hyvinä aikoina'? Olitko ennen terveempi kuin nyt? Vuokra maksaa kokoajan vain enemmän ja ruokakaupoissa hinnat vain nousevat nousemistaan? Jos kuulostaa tutulta, kärsit riittämättömyyden oireyhtymästä!

Ei ole ihme, ettet ole onnellinen.. Ajattele mitä mielessäsi liikkuu. Ajatuksesi taistelevat kokoajan todellisuutta vastaan, eikä siinä ole mitään järkeä. Mitä järkeä olisikaan alituisessa vertailemisessa? Kuinka se auttaisi sinua elämään tässä hetkessä, nyt? On fakta, ettet ehkä ole taloudellisesti yhtä hyvässä tilanteessa kuin aiemmin. On myös tosi, että vuokrat nousevat, sille vaan et yksinkertaisesti mahda mitään.

Et voi koskaan olla onnellinen, jos mielesi valtaa ajatus siitä, millaista elämän pitäisi olla, vaikka se ei sellaista ole.Kuvitteletko, että saavutukset ovat tie menestykseen ja onneen? Kun valmistun yliopistosta ja saan hyväpalkkaisen työpaikan, olen menestynyt (ja olen onnellinen). Kun menen naimisiin hyväpalkkaisen miehen kanssa, saan kauniin kodin ja kaksi lasta, olen menestynyt (ja olen onnellinen). Kun terveyteni on hyvä, olen menestynyt (ja olen onnellinen). Onko tämä totta? Tapahtuuko elämässä näin? 

Esimerkkitilanne: Olet joutunut istumaan suurimman osan elämästäsi pyörätuolissa. Fysioterapeutin avulla opit kävelemään viimeinkin kainalosauvojen avulla. Tämä on tärkeä askel elämässäsi eteenpäin ja koet itsesi menestyneeksi.
Olet todella aktiivinen henkilö ja murrat jalkasi juoksulenkillä. Joudut turvautumaan kainalosauvoihin pari kuukautta, etkä tunne itseäsi ollenkaan menestyneeksi. 

Tilanteet eivät muutu, vaan oma suhtautuminen on tärkein vaikuttava tekijä. Odotukset määräävät suhtautumisen, ja odotukset perustuvat käsitykseen siitä, mikä on hyvää ja mikä pahaa. Jos sinusta jokin tapahtuma on hyvä asia, olet onnellinen. Jos et, olet onneton. It's simple! Tapahtuma on samanlainen kokijan suhtautumisesta riippumatta. 

Jos sinulla kuluu paljon aikaa sen haluamiseen, mitä sinulla ei ole, kannattaa tarkastella omia odotuksia. Nyt varmaan huomaat, että olet pitänyt tiedostamattasi huolen siitä, ettet mitenkään voi olla täysin onnellinen. Kuka päättää tekeekö jokin asia sinut onnelliseksi tai onko se sinulle hyväksi? Minkälaisella mittapuulla sellaista mitataan?  Sinun täytyy opetella tuntemaan itsesi, sillä vain sinä tiedät siihen vastauksen. 

Miksi et haluaisi sitä, mitä sinulla on, sen sijaan että haluat sitä, mitä sinulla ei ole?

Yritä hetken ajan haluta vain ja ainoastaan sitä mitä sinulla on. Tarkastele tämänhetkistä elämääsi. Mitä teet? Missä istut? Mitä tunnet? Älä arvioi näitä asioita, katso vain, mitä elämässäsi tapahtuu tällä hetkellä. Hengitä syvään. Miltä tuntuisi, jos haluaisit täsmälleen sitä, mitä sinulla on juuri nyt? Mitä jos voisit haluta vain sitä? Mitä jos tuntisit että kaikki on juuri näin täydellistä? Jos tuntisit, ettet haluaisi muuttaa yhtään mitään? Miltä nyt tuntuu? Koe tunne oikein todella ja koe mitlä tuntuu haluta juuri sitä, mitä sinulla on tällä hetkellä. Eikö mieli tunnukin heti rauhallisemmalta?Toivottavasti saitte tästä jotain irti, eikä tämä ollut ihan liian monimutkaisesti kirjoitettu.. Toivon myös, että olette tämän tekstin lukemisen jälkeen edes hieman aiempaa onnellisempia.:)

-Jonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti